Вчителі Львівщини можуть пройти 70 курсів розвитку

Усі курси стосують розвитку цифрових компетентностей.

На Львівщині триває набір на навчання для педагогів. Зокрема йдеться про цифрову сферу, яка зараз є дуже актуальною.У межах програми розвитку освіти Львівщини діє проєкт щодо розвитку цифрових компетентностей педагогів. Стартував проєкт 1 червня. 108 вчителів уже пройшли навчання, ще 500 - планують.Мета проєкту - підвищити здатність викладачів використовувати різноманітні онлайн сервіси та застосунки в навчально процесі.Наразі вчителі можуть обрати понад 70 різноманітних курсів й пройти навчання очно, змішано чи дистанційно.

“Переважна більшість педагогів обирають дистанційну форму навчання як найбільш зручну й ефективну”, - розповіла директорка  Центру інноваційних освітніх технологій Навчально-наукового інституту права, психології та інноваційної освіти “Львівської політехніки” Маргарита Носкова. 

Нагадаємо, до кінця року у кожній школі усі вчителі, що викладають предмети, з яких діти здають ЗНО, пройдуть навчання для роботи з платформами дистанційного навчання.

Один з таких проєктів  “Moodle  - це про100!” реалізовується для закладів загальної середньої освіти і профтехосвіти Львівщини відповідно до програми розвитку освіти Львівської області та розрахований на 5 років.Метою проєкту є формування та розвиток єдиного електронного освітнього середовища, яке забезпечуватиме ефективне очне, дистанційне і змішане навчання.