5 найдорожчих університетів Львова: порівнюємо ціни за рік навчання у 2023

У 2023 вартість навчання в університеті може сягати понад 100 тис. гривень на рік

У розпал вступної кампанії  LVIV.MEDIA підготувало рейтинг найдорожчих вишів Львова. У матеріалі врахували вартість навчання на денній формі бакалаврату. За магістерську підготовку абітурієнту доведеться платити ще більше. 

IT Step University

IT Step — це перший університет в Україні, який спеціалізується на ІТ-освіті. Заклад є приватним, заснований у 2016 році. Серед спеціальностей тільки одна — комп’ютерні науки. Бакалаврська програма на денній формі навчання у 2023 році коштує 115 тис. гривень на рік. А скорочена, яка триває три роки, — 99 тис. гривень на рік.  

Фото: IT Step University

Український католицький університет

УКУ — це навчальний заклад, в якому немає бюджету. Вартість навчання на освітніх програмах УКУ в середньому становить 4200 доларів США на рік. Але студенту надають фінансову підтримку, що повністю або частково покриває витрати на навчання.

У 2023 університет встановив на всі спеціальності єдину ціну — 110 тис. гривень на рік. Тут викладають: право, комп’ютерні науки, ІТ та бізнес-аналітику.

Фото із сайту Українського католицького університету

Львівський національний університет імені Івана Франка

ЛНУ Франка — найпопулярніший університет Львова. Найдорожчими спеціальностями вишу є право, міжнародне право, міжнародні відносини, комп’ютерні науки та інженерія програмного забезпечення. Вартість навчання становить від 42 до 47 тис. гривень на рік. найдешевшими спеціальностями є середня освіта. Рік навчання вартує до 27 тис. гривень.

ЛНУ імені Івана Франка. Фото із Wikipedia

Львівська національна музична академія імені Миколи Лисенка

Львівська консерваторія є одним з найстаріших у Європі та найстарішим в Україні музичним навчальним закладом. У ньому лише три факультети: фортепіано, джазу та популярної музики; Факультет музикознавства, композиції, вокалу та диригування; Факультет оркестрових інструментів. Вартість навчання однакова. Денна або вечірня форми навчання на бакалавраті становить 37 тис. гривень грн на рік.

ЛНМА ім. Миколи Лисенка. Фото з відкритих джерел

Львівський державний університет внутрішніх справ

ЛДУВС є університетом МВС України. Тут функціонує 20 кафедр та три інститути, де навчають слідчих, криміналістів та фахівців превентивної поліції. Крім того, студенти мають змогу вивчати менеджмент та психологію. Найдорожчими спеціальностями є право та інформаційні системи та технології. Вартість навчання сягає 33 тис. гривень на рік. Найдешевшими — правоохоронна діяльність, фінанси, банківська справа та страхування та фондовий ринок, менеджмент, Психологія. Тут за навчання доведеться заплатити від 23 до 27 тис. гривень.

ЛДУВС. Фото з відкритих джерел

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало, як вибрати спеціальність за результатами НМТ.