• Головна
  • Новини
  • За таємним пунктом указу путіна на війну можуть мобілізувати значно більше осіб — ЗМІ

За таємним пунктом указу путіна на війну можуть мобілізувати значно більше осіб — ЗМІ

Росія має змогу призвати на війну 1 мільйон осіб. Така інформація, ймовірно, міститься у таємному сьомому пункті указу президента рф про часткову мобілізацію.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на російські ЗМІ.

За інформацію російських ЗМІ, спочатку обговорювалося питання занесення під гриф "для службового користування" всього тексту указу. Однак потім ухвалили рішення приховати під грифом тільки сьомий пункт, у якому справді йшлося про чисельність тих, хто має бути мобілізований.

"Цифру кілька разів виправляли, і в підсумку, зупинилися на мільйоні", — повідомило джерело в адміністрації президента "Новой газете. Европа".

За повідомленнями джерел у кількох російських міністерствах, повний текст указу до них не надходив, і побачити його через систему міжвідомчого документообігу немає можливості.

Прессекретар президента росії дмітрій пєсков у коментарі російському пропагандистському агентству "РИА Новости" назвав "брехнею" інформацію про те, що в пункті №7 указу йдеться про можливість мобілізації 1 млн громадян, які підлягають призову.

Нагадаємо, 21 вересня президент рф владімір путін оголосив про часткову мобілізацію в росії. За його словами, призиватимуть тих, хто є в запасі ЗС рф.

Після оголошення часткової мобілізації перелякані росіяни скупили всі квитки з москви до Стамбула та Єревана, а сайт російської залізниці від кількості спроб купити квитки завис. У низці російських міст відбувалися незначні акції протесту.

Радник Офісу Президента Олексій Арестович розповів, чому російська федерація вирішила призвати саме 300 тисяч солдатів під час часткової мобілізації.