• Головна
  • Новини
  • "Золото" і два "срібла": українки блискуче виступили у фіналі Діамантової ліги з легкої атлетики

"Золото" і два "срібла": українки блискуче виступили у фіналі Діамантової ліги з легкої атлетики

"Золото" виборола Ярослава Магучіх, а Ірина Геращенко та Марина Бех-Романчук здобули "срібло"

У четвер, 8 вересня, пройшов фінал Діамантової ліги. У престижних комерційних змаганнях з легкої атлетики брали участь 6 українок, які здобули 3 медалі. Фінальний етап турніру прийняв швейцарський Цюрих. Тут українки змагалися у стрибках у висоту, потрійному стрибку, бігу на 3000 м з перешкодами та бігу на 400 м з бар’єрами.

Українка Ярослава Магучіх здобула "золото" у стрибках у висоту, взявши з третьої спроби висоту 2,03 м. "Срібло" у цій же дисципліні здобула Ірина Геращенко з результатом 194 см, вона обійшла австралійку Ніколу Оліслагерс за кількістю спроб. Також у цій дисципліні змагалась Юлія Левченко, але її результат виявився не такий втішний, як у співвітчизниць, — шосте місце з результатом 188 см.

На цих же змаганнях, але у потрійному стрибку, здобула "срібло" Марина Бех-Романчук. Вона продемонструвала результат 14,96 м, який став другим найкращим у її кар’єрі (рекорд — 15,02 м).

А ось Вікторія Ткачук та Анна Рижикова виступили дещо нижче очікувань і посіли шосте та сьоме місця відповідно. Дівчата змагалися у бігу на 400 м з бар’єрами.

Останньою ж у цей змагальний день із українок виступала Наталія Стребкова. У бігу на 3000 м з перешкодами вона посіла восьме місце.

Нагадаємо, 12-річний жовківчанин Матвій Умрихін здобув "бронзу" Кубка світу з авіамоделювального спорту. Змагання відбулися на початку вересня в італійському місті Луго.

Додамо, представниця Львівщини Дарія Іськів здобула бронзову медаль юніорського чемпіонату світу з пауерліфтингу, що проходить у Стамбулі.

Також українки здобули бронзову медаль чемпіонату світу з веслування на байдарках та каное серед юніорів. Зокрема, нагороду на змаганнях, що проходять в Угорщині, виборола львів’янка Христина Осіпчук.