• Головна
  • Новини
  • У Львові невідомі залили монтажною піною незаконно збудований храм Московського патріархату

У Львові невідомі залили монтажною піною незаконно збудований храм Московського патріархату

Вхідні двері Свято-Володимирської церкви РПЦ на Сихові заблокували невідомі

Про чергову акцію проти присутності московської церкви у найбільшому спальному районі Львова - Сихові, повідомили у Синодальному інформаційному просвітницькому відділі УПЦ МП (РПЦ в Україні). Сам інцидент, який представники московської церкви називають "актом вандалізму", трапився вчора, 8 травня.

"8 травня 2022 року, у Неділю жінок-мироносиць, парафіяни Свято-Володимирського храму не змогли потрапити всередину храму для звершення богослужіння, оскільки вхідні двері були залиті монтажною піною", - йдеться у повідомленні.

Як зауважують представники релігійної конфесії, чиїм верховним предстоятелем є московський патріарх Кіріл Гундяєв, один з найближчих соратників президента росії, настоятель храму внаслідок інциденту звернувся до Національної поліції України.

Зауважимо, як повідомляв Lviv.Media, згідно з листом Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові від 12.09.2017 року № 0006-4027 та листом виконавчого комітету Львівської міської ради від 14.08.2017 року № 4-2403-1903,  релігійна громада УПЦ (МП) збудувала об’єкт нерухомого майна без будь-якої дозвільної документації, а земельну ділянку на проспекті Червоної Калини, 89 самовільно захопила без жодних прав на землекористування.

Нещодавно незаконно збудований храм невідомі львів'яни розписали красномовними написами, з поміж яких "Дім Путіна", "ФСБ", та "русня". Детальніше про інцидент читайте за посиланням.