Пункт пропуску Нижанковичі - Мальховіце на Львівщині призупиняє роботу

Його планують добудувати для пропуску легковиків та автобусів

З понеділка, 30 вересня, на пункті пропуску Нижанковичі-Мальховіце припиняють митне оформлення та пропуск транспортних засобів в обох напрямках. Це необхідно для того, щоб завершити будівництво пункту пропуску. Про це 29 вересня повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Будівництво планують завершити до кінця цього року

Як нагадали у відомстві, зазначена ділянка кордону призначена для пропуску порожніх вантажівок з допустимою вагою понад 7.5 тонн. Польська сторона планує завершити будівництво цього пункту пропуску до кінця року. Після цього тут зможуть проїжджати легкові автомобілі, автобуси та вантажівки вагою до 3,5 тонн.

“За попередньою інформацією, польська сторона планує завершити будівництво пункту пропуску Нижанковичі-Мальховіце цьогоріч. Пункт пропуску передбачатиме смуги руху для легкових автомобілів, автобусів та вантажних транспортних засобів з вагою до 3,5 тонн”, — йдеться у повідомленні.

На пункті буде спільний контроль українських і польських прикордонників. Водіям радять врахувати ці зміни та користуватися іншими пунктами пропуску для перетину кордону. Нагадаємо, ще наприкінці березня повідомляли, що міжнародний автомобільний пункт пропуску Нижанковичі — Мальховичі планували повноцінно запустити у червні цього року. Його будівництво перебувало у завершальній стадії.