Власницю восьми лайок з Львівщини знову судили за порушення правил утримання тварин

Вісім собак безконтрольно бігали селом

Мостиський райсуд розглянув справу щодо жительки села Буців, яка вже вдруге протягом року порушила правила утримання домашніх тварин. Вісім лайок безконтрольно бігали селом, що загрожувало безпеці місцевих мешканців. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у четвер, 27 вересня, у Єдиному державному реєстрі.

За даними справи, 22 травня вранці у селі Буців, що на Яворівщині, вісім собак Оксани Є. втекли з дому і бігали селом. Так хазяйка чотирилапих порушила правила утримання домашніх тварин. У постанові також зазначили, що собаки створюють загрозу мешканцям села.

Раніше жінку штрафували через собак без намордників

На Оксану Є. поскаржились односельці вже вдруге. Власницю лайок раніше оштрафували за те, що собаки проводжали її на автобус без намордників. Тоді жінка пояснювала, що улюбленці проводжають її до автобусної зупинки й самі повертаються додому. Однак того разу суд все одно призначив хазяйці собак штраф.

Цього разу попри те, що факт правопорушення був підтверджений свідченнями очевидців та фотодоказами, суд був змушений закрити провадження у справі. Причиною стало закінчення тримісячного терміну, передбаченого законом для накладення штрафу. Постанову ще можна оскаржити протягом десяти днів з дня проголошення.

Нагадаємо, нещодавно у Львові власник коргі побився з хазяїном бійцівського пса. Крім того, власницю собаки оштрафували, бо пес бігав селом без намордника.