На Самбірщині запроваджують е-квиток для обліку пільговиків у маршрутках

Облік пільгових пасажирів почнуть з учасників бойових дій

На Самбірщині розпочинають облік пільговиків на внутрішньообласних маршрутах. Пільгоки, зареєстровані в цьому районі, отримають спеціальні іменні картки для пільгового проїзду. Про це повідомив 27 вересня, оператор е-квитка на Львівщині, компанія “Smart Ticket Technology".

Громади мають надати інформацію про пільговиків.

У четвер, 26 вересня, відбулася зустріч представників Львівської ОВА з громадами Самбірщини. На нараді обговорили механізм обліку та компенсації пільгового проїзду для певних категорій громадян на міжміських автобусах області. Громади мають надати інформацію про пільговиків.

“Територіальні громади Самбірщини повинні надати інформацію щодо тої категорії населення, за яку буде компенсувати пільговий проїзд. Наразі йдеться про учасників бойових дій. Після опрацювання інформації, відповідно до списку, ТОВ "Smart Ticket Technology" виготовить спеціальні іменні картки пільговика”, — йдеться у повідомленні.

Раніше подібну систему обліку пільговиків вже впровадили у Новояворівській громаді. Там першими картки отримали учасники бойових дій та родини загиблих Захисників. А нещодавно ще у Рава-Руській громаді запровадили облік пільговиків на автобусних маршрутах. До слова, Львівщина стала першою областю в Україні, яка почала облік всіх пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах. Це включає як безконтактні оплати за допомогою банківських карток або NFC-пристроїв, так і облік готівкових оплат.