Мешканця Львівщини судили за знайдені на чужій ділянці коноплі

Чоловіка звільнили від покарання, бо не знайшли доказів факту посадки чи збирання конопель

У Турці судили чоловіка за знайдені на чужій ділянці рослини конопель. Правоохоронці не зафіксували збору чи посадки чоловіком нарковмісних рослин. Відтак суд звільнив від покарання чоловіка, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у Єдиному державному реєстрі у середу, 11 вересня.

Ділянка з коноплями не належить підсудному

За матеріалами справи, 24 червня правоохоронці під час обшуку виявили вісім рослин конопель на ділянці, якою нібито користується Дмитро С., і склали на нього протокол про адмінправопорушення. На судовому засіданні свою вину чоловік не визнав. Його адвокат зазначив, що ділянка з виявленими рослинами не є у власності Дмитра С. і він її не орендує: “Суть правопорушення, викладена у протоколі про адміністративне правопорушення … не доводить факту незаконного посіву або незаконного вирощування конопель у кількості до десяти рослин”.

Дослідивши матеріали справи, суддя Оксана Кшик постановила закрити справу через відсутність доказів вини Дмитра С. “Матеріали справи не містять жодного доказу дій, які б були спрямовані на незаконний посів чи вирощування ним рослин коноплі, не доведено суб`єктивної сторони у формі прямого чи непрямого умислу,” — йдеться у документі.

Нагадаємо, у травні суд виправдав львівського художника звинуваченого у контрабанді наркотиків із Каліфорнії.