Водіїв маршруток Львівщини зобов’язали видавати квиток при оплаті проїзду готівкою

Якщо водії не видаватимуть пасажирам квитки, договір з перевізником можуть розірвати

З 1 вересня водії приміських та міжміських маршруток Львівщини зобов’язані видавати квитки пасажирам, які оплачують проїзд готівкою. Перевізники мають забезпечити належне функціонування системи обліку оплати проїзду. Якщо ж цього не зроблять, то з перевізниками розриватимуть договори, про це повідомили у вівторок, 3 серпня, у Львівській ОВА.

Згідно з умовами договору, перевізники мають забезпечити повне функціонування системи обліку оплати проїзду, а саме:

  • реєстрацію водіїв в системі (відкриття/закриття зміни)
  • постійне та безперебійне живлення валідаторів
  • повний облік готівкових та безготівкових  операцій з друком квитка

За недотримання умов, договори з перевізниками розриватимуть

“Порушення умов договору є підставою для його розірвання. У разі підтвердження фактів не видачі квитка за допомогою валідатора, встановленого в автобусі, що підтверджує факт  оплати проїзду пасажиром, просимо жителів області звертатись на Гарячу лінію області,” — повідомив директор департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА Орест Шуліковський.

Відтак пасажирів закликають вимагати квиток при оплаті проїзду, аби уникнути конфліктів з контролерами системи компанії Smart ticket technology. На Гарячу лінію області слід телефонувати за номером 1684.

Нагадаємо, Smart Ticket Technology — це українська компанія, що впроваджує у Львівській області автоматизовану систему обліку оплати проїзду в громадському транспорті. Електронний квиток на всіх обласних маршрутах Львівщини запровадили третього листопада.