На Львівщині браконьєри вбили самку червонокнижного лося

Вбиту тварину виявили в мисливських угіддях на Яворівщині

У Яворівському районі екоінспектори виявили мертву самку лося. Тварина занесена до Червоної книги України. Імовірно тварину вбили із вогнепальної зброї. Про це 21 серпня повідомили у Держекоінспекції Львівщини.

За даними екоінспекторів, вбиту тварину виявили на території мисливських угіддях ГОС МіР “Крук”. На місце події викликали працівників поліції та Держпродспоживслужби Яворівського району, щоб встановити причину загибелі тварини та знайти винних. Імовірна причина загибелі тварини — вогнепальне поранення.

Згідно з чинним законодавством, шкода, завдана державному мисливському фонду через знищення червонокнижного лося, оцінюється в 130 тисяч гривень. Крім того, за такий злочин передбачена кримінальна відповідальність. Порушників можуть оштрафувати або призначити громадські роботи. Якщо такі дії вчинила службова особа, то можливе обмеження або позбавлення волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, 1 червня на Рівненщині браконьєри вбили червонокнижного лося. Ще раніше фотопастка зафільмувала червонокнижного лося на Прикарпатті.