Масове отруєння дітей у таборі на Львівщині спричинила джерельна вода

23 дитини були госпіталізовані до лікарні

За попередніми даними масове отруєння дітей на туристичній базі «Карпати», сталося через воду з джерела, яку діти пили під час походу. Тоді отруїлися 23 дитини. Про це заступник начальника управління майна спільної власності Львівської облради Віктор Кусий повідомив під час засідання комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради, 10 липня.

Отруєння не пов'язано з харчуванням у таборі

Отруєння сталося в селі Кам'янка Стрийського району ще 27 червня, де на туристичній базі "Карпати" відпочивали діти віком від 10 до 16 років. 23 дитини були госпіталізовані до лікарень у Сколе та Стрию з симптомами гострої кишкової інфекції. За попередніми висновками, причиною отруєння стала вода джерела, яку діти пили під час походу, Однак члени комісії наголосили, що з цих джерел часто п’ють воду і інші туристи, проте подібних випадків отруєння раніше не фіксувалося.

“Я спілкувався з керівником, там мова не йде про проблеми в продуктах харчування. За попереднім висновком, який має надійти з дня на день, проблема у тому, що діти споживали чи то річкову, чи то джерельну воду. Це не є проблема в тому, що там щось не так готували чи купили погані продукти”, — пояснив Віктор Кусий.

Базу орендував благодійний фонд пластунів

Зазначимо, що база є структурним підрозділом комунального закладу “Львівського обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді”, однак її орендували для проведення приватних таборів. Згідно з листом підприємства, вони уклали договір про послуги тимчасового розміщення з Благодійним фондом Начального Пластуна Любомира Романкова, тому відповідальність за життя і здоров'я дітей покладено на замовника послуг — а саме на цей фонд.

За даними аналітичної системи YouControl фонд заснували 24 роки, а йог уповноваженою особою зазначено Сергія Латенка. До слова, начальний пластун з Львівщини, винахідник та меценат Любомир Романків помер 28 червня цього року у США. Йому було 93 роки.