Єромонах-паверліфтер оголосив про збір п’ятого мільйона гривень на допомогу ЗСУ

Макарій Дутка зібрав 4 млн грн на дрони для 24 ОМБр та передав їх у митрополичих садах собору Святого Юра. Але на цьому збори не припиняє.

Єромонах-паверліфтер Макарій Дутка оголосив про збір наступного, п’ятого мільйона гривень на допомогу військовим. Студит вже зібрав 4 млн грн, за які придбав чергову партію дронів. Він передав зброю 24 ОМБр імені короля Данила. у митрополичих садах собору Святого Юра. Про це повідомила Релігійно-інформаційна служба України.

"Ще недавно, 9 червня, я оголошував, що дозбирую 3 млн грн, а вже вчора, 20 червня, тобто через 11 днів, я за допомогою жертводавців зібрав черговий мільйон гривень", — цитує РІСУ о. Макарія.

За словами монаха-спортсмена, неабияку роль у зборі зіграв встановлений ним черговий рекорд України з паверліфтингу. “Чергова перемога на Чемпіонаті Заходу України у Львові, яку проводила федерація KRAWA. Мій результат у жимі лежачи 213,5 кг у даній федерації є новим рекордом України”, — сказав о. Макарій. Також він зауважив, що йому допомагали церковні громади, особливо закордонні. Значну частину коштів зібрали парафіяни декількох сіл Перемишлянського району, які розташовані поруч із Унівською лаврою, в якій служить єромонах.

Нагадаємо, о. Макарій почав збирати гроші завдяки своїм спортивним рекордам у лютому 2024 року. У травні зібрана ним сума сягнула 1,5 млн грн, а вже цього місяця зросла до 4 млн грн.