На Львівщині виявили продаж підробленої дрогобицької солі: як розпізнати підробку

Фальсифіковану сіль придбали на ринку

У Дрогобичі виявили факт продажу фальсифікованої партії Дрогобицької солі. Про це стало відомо від адміністрації “Солевиварювального Дрогобицького заводу”. Їм про це розповіли містяни, які придбали підробку на місцевому ринку, повідомили 14 червня у Дрогобицькій міській раді.

Як розпізнати підробку

“Ця сіль продається в упаковці, схожій на нашу продукцію “Дрогобицька сіль йодована”, але на ній відсутня дата виробництва. Такий товар є підробкою і може становити загрозу для вашого здоров’я. Просимо вас бути вкрай уважними при купівлі солі та перевіряти, щоб на упаковці була вказана дата виробництва”, — йдеться у повідомленні сільзаводу.

У Дрогобицькій міськраді зазначають, що “Дрогобицьку сіль” виготовляють та фасують виключно на “Солевиварювальному Дрогобицькому заводі”, відповідно до всіх норм та стандартів якості: “Унікальна технологія виварювання солі є незмінною століттями. Саме вона робить дрогобицьку сіль унікальною та кришталево чистою”.

Солеварня надала фото підробленої солі. На них помітно, що сіль є сірою та кам’янистою.

Фальсифікована Дрогобицька сіль
Фальсифікована Дрогобицька сіль

Керівництво “Дрогобицького ринку”, де, ймовірно, і придбали фальсифіковану сіль, стверджує, що про продаж підробки не знало. Жодних звернень чи заяв від покупців адміністрація ринку не отримувала.

“У разі придбання підробленої дрогобицької солі чи будь-якої фальсифікованої продукції  – негайно зверніться до органів поліції та Держпродспоживслужби. Адміністрація ринку, зі своєї сторони, максимально сприятиме у вирішенні таких питань та попередженні таких фактів надалі”, – наголосило керівництво ринку.

Нагадаємо, Дрогобицький солевиварювальний завод є найстарішим в Україні та одним з найстаріших у східній Європі постійно діючим підприємством.