8 тисяч дитячих долоньок: у Новояворівську встановили світовий рекорд

Понад 8 тисяч відбитків дитячих рук з 25 країн закарбували на полотні

У Новояворівську встановили новий світовий рекорд. Там створили найбільше полотно з відбитками дитячих долоньок. Про це, 3 травня, повідомили у Львівській ОВА.

Рекорд офіційно зафіксували у книзі Гіннеса

Проєкт “Дитячі долоньки — за мир”, організований ГО “Всесвіт з Україною” та ГО “Молода Галичина”, стартував 7 травня 2024 року. У створенні рекордного полотна взяли участь діти з 25 країн світу. Серед них були Ізраїль, Канада, Велика Британія, США, Австралія, Нова Зеландія, Польща, Болгарія, Кенія та інші. Також долучилися українські діти, які постраждали від війни.

Проєкт “Дитячі долоньки — за мир”

Своїми відбитками долонь діти зі всього світу просять про мир і припинення війни в Україні. Всього на полотні розмістили понад 8 тисяч дитячих долоньок. Це досягнення офіційно зафіксували у книзі рекордів Гіннеса.

Нагадаємо, 1 червня у Львові встановили світовий рекорд з живопису та відкрили благодійну виставку. Львівський палац мистецтв прийняв Міжнародний Арт форум "Незламний Золотий мольберт". Там представили понад 2200 творів мистецтва з України та світу. Крім цього, на Сихові у Сквері Гідності 1 червня встановили рекорд України. Там створили найбільший БПЛА з капкейків.