Львів’янку засудили до тюремного ув’язнення за смерть дворічної доньки

Жінка випивала зі своїми друзями та не помітила, коли дитина впала в ставок і втонула

Пустомитівський районний суд виніс вирок матері, яка недогледіла дитину і та потонула у ставку. Нетвереза мати Юліанна К. на кілька годин лишила доньку без нагляду біля ставка, і та втопилася у водоймі. Вирок був оприлюднений в Єдиному державному реєстрі судових рішень 30 травня.

Як вказано у матеріалах справи, ще у серпні серпня 2023 року мати перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, залишила свою маленьку доньку без нагляду біля водойми поблизу станції “Підбірці”.

На суді жінка визнала свою провину і просила не карати її суворо

Суд визнав, що жінка нехтувала своїми обов'язками як мати, не піклуючись про життя, здоров'я та безпеку своєї дитини. На суді Юліанна К. визнала свою провину і розкаялася у скоєному, вона попросила суворо її не карати. Після розгляду всіх обставин справи, суддя ухвалив рішення про визнання Юліанни К. винною у злочині та засудив до двох років позбавлення волі.

При винесенні вироку суд врахував, що жінка вже провела під вартою майже чотири місяці, а також один місяць перебувала під цілодобовим домашнім арештом. Ці періоди будуть зараховані до загального терміну відбування покарання. Цей вирок не є остаточним і може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Нагадаємо, на початку березня правоохоронці повідомили, що львів’янка випивала зі своїми друзями та не спостерігала за дитиною, тож не помітила, коли та впала в ставок і втонула. Зникнення дитини мати помітила лише за кілька годин та подзвонила через це до поліції. Правоохоронці, які прибули до ставка, виявили тіло дівчинки у воді.