Українець намагався провезти у сумці через польський кордон 82 тис. євро

Гроші виявили у пасажира автомобіля, який виїжджав до Польщі

Співробітники митної та податкової служби Підкарпатської національної податкової адміністрації Польщі запобігли спробі контрабанди з України 82 тис. євро. Гроші виявили під час огляду автомобіля на пункті пропуску Нижанковичі-Мальховіце. Про це 29 травня повідомили у палаті податкової адміністрації в Жешуві.

Співробітники митно-податкової служби Прикарпатської ДПІ перевірили вантажівку, яка в’їжджала до Польщі, та прямувала без вантажу через польсько-український кордон. Пасажир автомобіля, 40-річний громадянин України, перевозив у багажі готівку.

Фото: українець намагався провезти у сумці через польський кордон 82 тис. євро

“Відносно мандрівника, який не подав обов’язкове декларування провезення валюти, відкрито кримінальне провадження”, — йдеться у повідомленні.

Національна податкова адміністрація Польщі нагадує, що особи, які перетинають державний кордон, зобов’язані письмово повідомляти про ввезення в країну та вивезення за кордон вітчизняних або іноземних платіжних засобів, якщо їх вартість перевищує загальний еквівалент 10 тис. євро. “За невиконання цього обов’язку або внесення неправдивих даних у декларації передбачено штраф”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на Львівщині працівники Бюро економічної безпеки викрили підприємство, яке незаконно вивозило деревину за кордон. Зловмисники підробляли документи про законність походження деревини, що дозволяло їм отримати дозволи та експортувати продукцію.