На Львівщині найбільше в Україні абітурієнтів складатимуть НМТ

На проходження національного мультипредметного тесту на Львівщині зареєструвалися понад 23 тисяч абітурієнтів

На Львівщині зареєструвалися найбільше в Україні абітурієнтів, які складатимуть національний мультипредметний тест. Про це, у понеділок, 13 травня, під час брифінгу у Львівській ОВА повідомила директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Майже половина вступників обрали додатковим предметом англійську мову

За словами Середяк, цьогоріч у Львівській області зареєструвалися 23 600 абітурієнтів. Найпопулярнішим вибірковим предметом серед львівських абітурієнтів стала англійська мова — її обрали понад 11 тисяч осіб, далі у переліку географія, українська література, біологія, фізика, хімія, німецька мова, іспанська та французька.

“Для мене було відкриттям, що вперше французька мова є у меншій кількості, ніж іспанська, бо завжди у попередні роки було більше. На жаль, дуже мало обирають фізику та хімію, бо це серйозні предмети, бо країні потрібні хороші інженери, які мають цю країну відбудовувати”, — пояснила Лариса Середяк.

Зазначимо, цього року учні вперше складатимуть чотири іспити для вступу до закладів вищої освіти та коледжів. Обов’язковими є три предмети: українська мова, математика та історія України. Четвертий предмет вони обирають самостійно із переліку, які пропонує український центр оцінювання якості освіти.

Тестування відбуватиметься в одну зміну

На відміну від попередніх років, коли тестування проходило у дві зміни, цьогоріч воно відбуватиметься в одну зміну протягом 4 годин. Процедура виглядатиме так: спочатку учасники писатимуть тести протягом 2 годин. Після цього буде 20-хвилинна перерва. Під час перерви абітурієнтам категорично заборонено виходити за межі пункту тестування та покидати приміщення. Задля забезпечення безпеки та дотримання правопорядку, в пунктах тестування під час проведення НМТ чергуватимуть працівники поліції охорони.

Окрім того, Лариса Середяк нагадала, що додатковий період реєстрації для участі в додатковій сесії НМТ триватиме до 15 травня включно. Абітурієнтам, які бажають зареєструватися, необхідно зайти на офіційний сайт Українського центру оцінювання якості освіти та пройти відповідну процедуру.

Нагадаємо, цьогоріч випускники шкіл писатимуть цього року Національний мультипредметний тест в укриттях, щоб у випадку тривоги не переривати процес. Загалом в укриттях школярі проведуть 4 з половиною години.