Громади Львівщини за три місяці скерували на ЗСУ понад пів мільярда грн

З бюджету області виділили понад 200 мільйонів гривень на дрони та бойові безпілотники різних типів

Громади Львівщини скерували на допомогу Збройним Силам понад 500 млн грн. З обласного бюджету на ЗСУ виділили ще 350 млн грн, повідомив у середу, 1 квітня, начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

З обласного бюджету на дрони скерували 200 мільйонів

Як йдеться в повідомленні, понад пів мільярда гривень на потреби військових скерували громади Львівщини за перші три місяці 2024 року. Ще 350 мільйонів за чотири місяці цього року — виділили з обласного бюджету. “З них 200 мільйонів гривень були спрямовані на закупівлю дронів, адже для нас основним пріоритетом є дрони і РЕБи,” — зазначив Максим Козицький на форумі волонтерів та громад “Львівщина для ЗСУ”.

Фото: Максим Козицький

Окрім того, начальник ЛОВА наголосив на необхідності прийняття закону №9559, який дозволить територіальним громадам напряму фінансувати військові частини. “Зараз чимало часу вони витрачають на проведення тендерів, пошук обладнання, закупівлю і погодження кошторисних документів з Міністерством оборони. Ціною втраченого часу є здоров’я, а іноді й життя наших людей,” — додав Максим Козицький.

Нагадаємо, нещодавно парламент у першому читанні підтримав закон, який легалізує допомогу для Сил оборони з місцевих бюджетів. Окрім того, експерти підрахували, що Львівщина на другому місці по закупівлі дронів, проте п’ять місцевих громад за два роки війни придбали для ЗСУ всього по одному дрону.