На аукціоні в Самборі уламок Ан-225 "Мрія" продали за 20 тис. грн

За зібрані кошти придбають комплектуючі для FPV-дронів

У Самборі під час благодійного аукціону зібрали понад 100 тисяч гривень на потреби захисників України. Унікальним лотом на торгах став уламок знищеного росіянами найбільшого літака світу Ан-225 “Мрія”, повідомила 12 квітня Львівська обласна військова адміністрація.

Серед виставлених на продаж лотів були розмальовані дітьми гільзи та картини, подаровані художниками Левом Скопом та Павлом Дідичем. Найдорожчий лот — уламок літака “Мрія” — продали за 20 тисяч гривень. Під час виступу артиста місцева художниця Людмила Горбачик написала картину, яку також продали на аукціоні.

У Самборі відбувся благодійний аукціон.
Лоти благодійного аукціону у Самборі.
Лоти благодійного аукціону у Самборі.
У Самборі відбувся благодійний аукціон.

Загалом за весь аукціон вдалось вторгувати 79100 грн та ще 800 доларів для потреб ЗСУ. За зібрані кошти придбають комплектуючі для FPV-дронів. Також у межах заходу військовим подарували автомобіль. Після ремонту його передадуть у зону проведення бойових дій.

Нагадаємо, що нещодавно у Дрогобичі відбувся благодійний вечір, організований громадською організацією “Будь зміною”. Тоді на аукціоні продали чимало лотів мистецької та військової тематики. Зокрема російський набір продуктів для військових, ляльки-мотанки, патріотичні картини тощо. На ньому на потреби Збройних сил України зібрали понад 170 тисяч гривень.