На Львівщині підприємство заплатило у бюджет 4,5 млн грн заборгованих податків

У податкову звітність компанія внесла неправдиві дані про свою діяльність

На Львівщині прокурори домоглися надходження до бюджету близько 4,5 млн грн податків на додану вартість та єдиного податку, повідомила 1 квітня Львівська обласна прокуратура.

Компанія сфальшувала податкові документи

Правоохоронці встановили, що підприємство, яке займається гуртовою та роздрібною торгівлею телекомунікаційного обладнання, мобільними телефонами та аксесуарами, сфальсифікувало податкову звітність. У звітах компанія вказала, що проводила фінансово-господарські операції з юридичними та фізичними особами-підприємцями, яких насправді не відбувалося. Як наслідок, впродовж 2023 року бізнесмени не заплатили близько 4,5 млн грн податку.

Підприємство було звинувачене в умисному ухиленні від сплати податків у значних розмірах. Але завдані збитки вже відшкодовані у повному обсязі.

Нагадаємо, у Львові гаражний кооператив «Конвеєр» програв суд і заплатить місту 560 тисяч гривень заборгованої орендної плати за землю. Майже три роки кооператив безплатно користувався трьома земельними ділянками площею 3,1 га та 1,2 га на вул. Шевченка, 367.