Прокуратура підтвердила інформацію про вирок учасникам замаху на Богдана Копитка

Організатор групи отримав довічне ув’язнення, а його виконавці по 15 років за ґратами

Прокуратура Львівської області офіційно підтвердила інформацію про вирок трьом обвинуваченим у скоєнні замаху на львівського бізнесмена Богдана Копитка. Суд призначив організатору злочину довічне позбавлення волі, двом виконавцям — по 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.Про це 1 квітня повідомили у прокуратурі Львівщини. 25 березня LVIV.MEDIA повідомляв про рішення суду з посиланням на власні джерела.

Замах на життя бізнесмена трапився у 2016 році

Прокурори довели, що у 2016 році обвинувачений запланував вбивство львівського бізнесмена, доручивши його виконання двом чоловікам за грошову винагороду. Реалізація схеми полягала у підриві авто, в якому рухатиметься замовлений чоловік, в разі необхідності – застосувати вогнепальну зброю.

Однак фігуранти прорахувались та передчасно здетонували протитанкові міни, які були попередньо встановлені під асфальт, і підірвали кортежний автомобіль з охоронцями підприємця, а не його самого. Потім вони розстріляли цей транспортний засіб.

Внаслідок чого троє людей отримали вогнепальні ушкодження та померли на місці, одному чоловіку вдалось вижити. Сам же ж бізнесмен на той момент їхав позаду в іншому автомобілі, який лишився неушкодженим та зміг втекти з місця події.

Підозрюваних засуджено за умисне вбивство та інші злочини

Підозрюваних засудили за фактами умисного вбивства трьох осіб, замаху на умисне вбивство чотирьох осіб, умисного пошкодження майна, а також придбання, зберігання, передача вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. До набрання вироком законної сили обвинувачені перебуватимуть під вартою.