На Львівщині виявили нелегального перевізника пасажирів

Послуги з перевезення пасажирів нелегальний перевізник надавав за напрямом Львів-Пустомити-Дрогобич

На Львівщині під час перевірки виявили нелегального перевізника. Про це 26 березня повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Які порушення виявили

З’ясувалося, що перевізник “Експрес-таксі — 2020” перевозив пасажирів за напрямом Львів — Пустомити — Дрогобич в режимі регулярного автобусного сполучення під виглядом надання послуг з перевезення в режимі таксі. А також там були неофіційно працевлаштовані водії.

“Нелегальні перевезення означають відсутність безпеки проїзду пасажирів, адже вони не є застрахованими, водії таких маршрутів не проходить медичного огляду, а транспортний засіб — технічного, що суттєво впливає на безпеку проїзду. Також нелегальні перевезення — це недоотримання коштів бюджетом та пенсійним фондом через несплачені податки та соціальні внески. Водії, які працюють без ліцензій, або ж отримують її на нетривалі перевезення, а займаються протилежним, нестимуть відповідальність відповідно до закону”, — зазначив директор департаменту дорожнього господарства ЛОВА Орест Шуліковський.

За даними системи YouControl, що компанія ТОВ "Експерес-Таксі -2020" зареєстрована у 2020 році в Дрогобичі. Керівником та бенефіціарним власником товариства є Андрій Коцюба. Основним видом діяльності зазначено надання послуг таксі.

Нагадаємо, у лютому 2023 року перевізника на Львівщині оштрафували на 51 тис. грн за відсутність необхідних документів.