Суд обрав запобіжний захід працівникам Самбірського ТЦК, які побили чоловіка

Заступник начальника та водій два місяці перебуватимуть під домашнім арештом

В четвер, 21 вересня, у Личаківському районному суді міста Львова обрали запобіжний захід для самбірських військкомів. Заступник начальника Самбірського районного ТЦК та солдат-водій отримали цілодобові домашні арешти. Про це повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону, уточнивши, що прокурори вже готують апеляцію на рішення суду і проситимуть про тримання під вартою.

Заступника начальника одного з відділів Самбірського районного ТЦК та СП та військовослужбовця-водія обвинувачують у катуванні та незаконному утриманні у військкоматі двох чоловіків.

Під час обрання запобіжного заходу, під залою суду зібралися чинні військовослужбовці, які висловлюються на підтримку обвинувачених. Рішенням суду підозрюваних військових відправили під домашній арешт на 60 діб. До слова, прокурори оскаржуватимуть це рішення і будуть просити про тримання під вартою.

Нагадаємо, у вівторок, 19 вересня, у мережі з’явилося відео, на якому військові, погрожуючи зброєю, б’ють чоловіків, ймовірно, у приміщенні лікарні. З власних джерел LVIV.MEDIA вдалося дізнатися, що потерпілі є ухилянтами, яких нещодавно затримали прикордонники при спробі втечі з України, а один із них є представником харківського криміналітету.

20 вересня працівники ДБР повідомили про підозру обом військовослужбовцям у незаконному позбавлені волі та катуванні, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127 КК України).