Двом працівникам Самбірського військкомату повідомили про підозру в катуванні чоловіків

Двом працівникам Самбірського військкомату повідомили про підозру в катуванні чоловіків

Вони незаконно утримували та катували в приміщенні військкомату двох чоловіків. Одного з потерпілих утримували в приміщенні військкомату 10 днів, іншого – 7.

Працівники ДБР повідомили про підозру заступнику начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також військовослужбовцю-водію цього відділу.

Про це пишуть на сторінці Державного бюро розслідування.

Вони незаконно утримували та катували в приміщенні військкомату двох чоловіків.

Мешканці Харкова та Кривого Рогу намагалися незаконно перетнути кордон і потрапити до Польщі. Однак їх затримали прикордонники, склали протокол про порушення правил перетину державного кордону і доправили до військкомату для постановки на військовий облік.

У військкоматі обох чоловіків намагались примусити пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації, на що вони не погоджувались.

Одного з потерпілих утримували в приміщенні військкомату 10 днів, іншого – 7.

19 вересня під наглядом керівника військовий-водій побив обох громадян. Одного з потерпілих бив руками та ногами по тілу та обличчю, погрожуючи зброєю. Відповідне відео поширили в мережі у цей же день. Інший чоловік отримав удар у голову.

20 вересня працівники ДБР повідомили про підозру обом військовослужбовцям у незаконному позбавлені волі та катуванні, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 10 років.

Подано клопотання про обрання запобіжного заходу – тримання під вартою без можливості внесення застави.

Окрім того, один із двох чоловіків, які зафіксували на відео побиття і погрози з боку працівників ТЦК у Самборі, виявився не лише затриманими при спробі втечі з України ухилянтом, а й представником харківського криміналітету.

Нагадаємо, в Офісі Генпрокурора повідомили, що прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом порушення статутних правил, взаємовідносин між військовослужбовцями із застосуванням зброї (ч. 3 ст. 406 КК України).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності