У червні українці відкрили рекордну кількість ФОП: Львівщина серед лідерів

Фото: Freepik

Львівська область на третьому місці за кількістю відкритих ФОПів

Український бізнес набирає обертів. У червня українці відкрили рекордну кількість ФОПів за останні три роки – понад 31 тис.

Про це повідомляє Опендатабот.

Загалом за перших 6 місяців цього року українці відкрили майже 134 тис. нових справ, що становить майже 70% від кількості відкритих ФОПів у 2022 році.

«Більшість «новоспечених» бізнесменів займаються роздрібною торгівлею, але як і раніше вистачає тих, хто вирішив працювати у сфері ІТ», - йдеться у повідомленні.

Найбільше нових справ створили у червні – понад 31 тис., що є найбільшим показником за останні три роки. Найбільш популярною сферою стала роздрібна торгівля. У цій сфері цьогоріч відкрилось 38 тис. нових ФОПів.

Другим за популярністю у 2023-му залишається КВЕД «Комп’ютерне програмування, консультування та пов’язана з ними діяльність».

«Цьогоріч у цій сфері власну справу розпочало вже 12 тисяч підприємців. Замикає трійцю «Надання інших індивідуальних послуг» — у цій сфері розпочали працювати більше 8 тисяч фопів», - зазначають в Опендатабот.

За кількістю відкритих справ на першому місці Київ – понад 10 тис. ФОП, а на другому та третьому місцях Дніпропетровська та Львівська область – майже 12 тис. та 10,1 тис. ФОП.

Найгірші показники реєстрації — у тих регіонах, які повністю або частково окуповані та на території яких наразі відбуваються бойові дії.

Нагадаємо, на Львівщині за програмою «єРобота» нададуть фінансову підтримку на розвиток бізнесу 50 фізичних осіб-підприємців, 10 юридичних осіб та один початківець, який лише прагне займатися власною справою.