На Львівщині повідомили про підозру ділку, який торгував лісом

Наразі триває досудове розслідування

На Львівщині 33-річному майстру лісу повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди. Чоловікові загрожує до 8 років ув’язнення.

Про це 11 травня повідомили у поліції Львівщини.

Як встановили правоохоронці, майстер лісу одного з лісогосподарств Львівщини, зловживаючи службовим становищем, вимагав й одержав від приватної особи хабар. Зокрема він зобов’язувався безперешкодно відпустити деревину з підконтрольної йому ділянки лісогосподарства загальним об’ємом 13 м³.

Хабар. Фото: поліція Львівщини

Слідчі 9 травня повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

«Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна», - йдеться у повідомленні.

Наразі триває досудове розслідування триває. Водночас вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, на Львівщині судитимуть директора державного підприємства за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.