• Головна
  • Новини Львівщини
  • Люди масово почали виїжджати з України: Козицький розповів про головне у Львівській області за добу

Люди масово почали виїжджати з України: Козицький розповів про головне у Львівській області за добу

До Перемишля з нашої області вирушили 1350 осіб

Упродовж 26 лютого сирени не сповіщали про повітряну тривогу. Сьогодні, 27 лютого, о 08:26 розпочалась тривога, тривала вона до 09:24. Була загроза ракетного удару з Білорусі. Небезпека не справдилась, на щастя на Львівщині спокійно.

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Двома евакуаційними потягами у Львівську область за добу прибули ще 108 людей. До Перемишля з нашої області вирушили 1350 осіб.

За кошти, які зібрали в межах благодійного заходу «Рік Незламності» у Трускавці, придбали допомогу для військових. Зокрема, сучасний квардрокоптер DJI Mavic3 передадуть для Дрогобицького батальйону ТрО. Також для однієї з військових частин, яка днями відбуває на передову, придбали повнопривідний позашляховик. Окрім цього, 28 ліжок і приліжкових тумб придбали для військової частини. Організував захід БФ «Коло» за підтримки Дрогобицької РВА. Підтримали наших воїнів понад тисяча людей.

У селі Нагачів Яворівської громади відкрили нову амбулаторію. Ремонт розпочала минулоріч Яворівська міська рада у співпраці з Фундаціями Фольковіско та Костюшко, а також з волонтерами. На це з міського бюджету виділили близько 700 тисяч гривень. Далі у планах оновити медичне обладнання й розвивати амбулаторію.

Додамо, на кордоні з Польщею помер 61-річний водій з України. На місце викликали рятувальників та поліцію.