• Головна
  • Новини Львова
  • Затримали шахрайку, яка у Львові видурила 160 тис. грн у пенсіонерки на вигадану операцію для правнучки

Затримали шахрайку, яка у Львові видурила 160 тис. грн у пенсіонерки на вигадану операцію для правнучки

Шахрайка, отримавши гроші, одразу вирушила до Одеси

Поліцейські затримали жінку, яка шахрайством видурила у 88-річної львів’янки значну суму грошей. Про це 27 вересня повідомили у поліції Львівської області.

“Пенсіонерка віддала підозрюваній майже 160 тисяч гривень у різних валютах, нібито для проведення термінової операції її правнучці, яка, за словами зловмисниці, отримала травми внаслідок дорожньо-транспортної пригоди”, — повідомили у поліції. 

Події розгорталися 23 вересня у Львові. Тоді невідома жінка зателефонувала до потерпілої, представилась знайомою її правнучки та повідомила, що та потрапила у дорожньо-транспортну пригоду, отримала травми й терміново потребує коштовної операції.

“Пенсіонерка повірила у цю вигадану історію і передала зловмисниці, яка приїхала до неї додому, грошові кошти: 3 тис. 250 доларів, 400 євро та 7 тисяч гривень. Проте, невдовзі жінка з’ясувала, що в аварію її правнучка не потрапляла, а насправді вона стала жертвою шахрая”, — повідомили у поліції. Як згодом стало відомо правоохоронцям, шахрайка, отримавши гроші, одразу вирушила до Одеси.

Правоохоронці встановили, що до скоєння злочину причетна 35-річна мешканка Одещини. Її затримали. Частину одержаних у шахрайський спосіб грошей правоохоронці у зловмисниці вилучили, іншу частину вона вже встигла переказати на картку своєї знайомої.

Жінці вже повідомили про підозру у вчиненні шахрайства. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - ув’язнення до п’яти років.

Нагадаємо, нещодавно у Львові правоохоронці викрили афериста, який видурив у клієнта майже 66 тис. грн. 27-річний шахрай видавав себе за автомеханіка і обдурив львів’янина на 66 тис. грн.