Генконсулка Польщі Еліза Дзвонкєвіч завершує дипломатичну місію у Львові

Дипломатична місія Елізи Дзвонкєвіч на Львівщині тривала 5 років

Генеральна Консулка Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкєвіч завершила свою п’ятирічну дипломатичну місію у нашій області. Про це 9 вересня написав на своїй сторінці голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

“Дякую вам за співпрацю в межах проєкту “Польща – Україна”; за 25 карет швидкої допомоги для громад Харківської, Сумської, Чернігівської та Львівської областей; за допомогу у відкритті Банку грудного молока у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі; за те, що сприяли передачі обладнання для покращення інтернет-зв’язку в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі; за спільні колядки і ще багато проєктів. Дякую за те, що ви вийшли далеко за межі протоколу роботи, натомість діяли за покликом серця, розуму, цінностей та переконань. Таке рідко зустрінеш в наш час. Цінуємо це. Дякую вам за вашу людяність”, — написав Максим Козицький.

Нагадаємо, у лютому, коли польські фермери влаштували акції протесту, перекривши проїзд на кордоні з Україною, а також висипали зерно з одного з вантажних вагонів поблизу пункту пропуску “Медика — Шегині”, генконсулка Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич попросила вибачення в українців за дії польських фермерів-протестувальників. Вона зазначила, що дії протестувальників на українсько-польському кордоні ганьблять Польщу.

“Я не можу вдавати, що не бачу цих дій, які ганьблять Польщу на польсько-українському кордоні. Вибачте, дорогі українські друзі. Те, що відбувається, не може бути справою рук моїх земляків” — написала Дзвонкевіч у себе в Facebook. Окрім цього, дипломатка порівняла дії поляків із поведінкою росіян під час Варшавського повстання.