2025 рік у Львові оголосять роком Ігоря Юхновського

Наступного року у Львові проведуть три форуми на теми, яким Ігор Юхновський присвятив своє життя

2025 рік у Львові буде проголошено роком Почесного громадянина Львова Ігоря Юхновського. Про це 1 вересня повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

“Сьогодні у день, коли відомому науковцю та державотворцю могло б виповнитися 99 років, ми знову зібралися на його честь. Цього разу, щоб відкрити пам'ятну таблицю на рідному інституті Ігоря Рафаїловича, де пропрацював більше 30 років”, — написав Андрій Садовий на своїй сторінці у Telegram 1 вересня.

Мер Львова також зазначив, що наступного року Львові планують провести 3 форуми на теми, яким Ігор Юхновський присвятив своє життя: фізика, економіка та політика.

Нагадаємо, відомий український науковець, політик і громадський діяч Ігор Юхновський помер 26 березня 2024 року. Почесному громадянину Львова було 98 років. “Він був серед тих, хто проголошував відновлення Незалежності України, ветеран Другої світової, учений, фізик-теоретик, найстарший з-поміж депутатів Верховної Ради усіх скликань і один з найбільш досвідчених політиків нашої держави”, — зазначив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Ігор Юхновський — перший голова Українського інституту національної пам'яті, академік Національної академії наук України, фізик-теоретик, громадський та політичний діяч, почесний громадянин Львова. Юхновський є автором ідеї референдуму 1 грудня 1991 року, який закріпив Незалежність України. У 2005 році йому надали звання “Герой України”.

Торік Ігор Юхновський дав інтерв’ю виданню LVIV.MEDIA.