Медаль гарантована: львівський тенісист вийшов до півфіналу Паралімпіади

Львівський гравець у настільний теніс Віктор Дідух разом з Іриною Шинкарьовою з Миколаївщини у чвертьфіналі змішаного розряду перемогли дует з Бразилії - 3:0

30 серпня на Паралімпіаді - 2024 в Парижі львівський гравець у настільний теніс Віктор Дідух разом з 19-річною Іриною Шинкарьовою з Миколаївщини у чвертьфіналі змішаного розряду XD17 здобули переконливу перемогу над дуетом з Бразилії — 3:0. Про це повідомив НОК України у Львівській області.

“Дует українських тенісистів вийшли до півфіналу, гарантувавши собі щонайменше бронзові медалі”, — йдеться у повідомленні. Український дует сенсаційно переміг у трьох сетах — 11:7, 11:4 та 11:9 пару з Бразилії Бруну Александру та Пауло Салміна.

Це був другий матч української пари на паралімпійському турнірі. Напередодні в 1/8 фіналу вони здолали французів. А у півфіналі зіграють з представниками Китаю Мао Ціндянь та Чжао Шуаєм.

Поєдинок запланований на суботу, 31 серпня. Початок — об 11:00.

Для 37-річного Віктора Дідуха ця медаль стане четвертою на Паралімпійських іграх. В Ріо-де-Жанейро він здобув "золото", а у Токіо-2020 - два "срібла". Окрім того, у вересні 2023 року львів'янин Віктор Дідух успішно виступив на чемпіонаті Європи з настільного тенісу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Спортсмен виборов дві золоті медалі. А у листопаді 2022 року львів’янин Віктор Дідух здобув золоту медаль на паралімпійському чемпіонаті світу з настільного тенісу.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA писав про спортсменів зі Львівщини, які виступатимуть на Паралімпіаді —2024.