У Львові розпочали будівництво нових інклюзивних будинків для ВПО

У соціальних будинках зможуть жити ті, хто проходить реабілітацію в центрі UNBROKEN

У Львові на вул. Миколайчука почали закладати фундамент для нових будинків, у яких зможуть проживати поранені переселенці. Їх будівництво є частиною великого проєкту, що фінансується за грантові кошти Європейського Союзу. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Восени у перший будинок зможуть заселити мешканців

Загалом повинні збудувати 8 спеціальних будинків, які будуть повністю інклюзивними та зручними для людей з особливими потребами, зокрема для тих, хто проходить реабілітацію в центрі UNBROKEN. У червні, під час візиту представників Європейського Союзу, підписали угоду про продовження будівництва ще 7 будинків. Тоді ж повідомили, що перший будинок майже готовий, і вже восени цього року туди зможуть переїхати перші мешканці. Зараз почали заливати фундамент і рити котловани для наступних будинків.

Будівельні роботи

«Вже розпочали заливати фундамент та розробляти котлован для наступних будинків. Це важливий етап, адже місто прагне якомога швидше завершити будівництво, щоб забезпечити комфортні умови для проживання та реабілітації мешканців. Роботи просуваються за планом і ми продовжуємо робити все необхідне для досягнення цієї мети», — зазначив керівник ЛКП “Львівське міжміське бюро технічної інвентаризації” Юрій Теліпський.

Нагадаємо, для реалізації проєкту Європейська Комісія виділила 19,5 мільйона євро грантових коштів. Будівництво соціального житла реалізовується Львівською міською радою за фінансування European Union in Ukraine. Перший будинок почали зводити ще у грудні 2023 року.