• Головна
  • Новини Львова
  • Суд визнав Віталія Ломаковича непричетним до розкрадання під час реконструкції військового ліцею

Суд визнав Віталія Ломаковича непричетним до розкрадання під час реконструкції військового ліцею

Ломаковича за підозрою у злочині затримали у березні 2024 року

Колегія Львівського апеляційного суду скасувала підозру, оголошену відомому львівському підприємцю Віталію Ломаковичу у справі про реконструкцію військового ліцею у Червонограді. Про це Віталій Ломакович 3 серпня повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Галицький районний суд визнав мене непричетним у справі довкола реконструкції військового ліцею у Червонограді. А колегія Львівського апеляційного суду остаточно скасувала підозру”, — написав Ломакович. Він також відзначив, що ця ситуація показала, що Україна залишається правовою державою: “Ми - не росія, де безпідставні звинувачування є популярним інструментом розправи та тиску. Однак ще варто працювати над повагою та важливістю презумпції невинуватості, що теж є важливою складовою правової демократичної держави”.

Віталій Ломакович у своєму повідомленні про визнання непричетності до розкрадання бюджетних грошей підкреслив, що підприємства, до яких він має стосунок, не підписували жодного контракту з державою. “Дякую суддям за справедливість та обʼєктивність! Певною мірою, розумію й правоохоронців - виконували свою роботу. Вдячний за неупереджене розслідування”, — написав Ломакович.

У березні, Віталія Ломаковича серед інших підозрювали у привласненні понад 44 млн грн бюджетних грошей. Окрім львівського бізнесмена, під підозру потрапили посадовці Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.