• Головна
  • Новини Львова
  • У ворога з’явилась нова зброя: заступник комбата 24 бригади про оборону Часового Яру

У ворога з’явилась нова зброя: заступник комбата 24 бригади про оборону Часового Яру

Ексклюзивне інтерв’ю з заступником командира стрілецького батальйону 24 ОМБр з позивним “Бодя”

Росіяни дещо зменшили інтенсивність штурмових дій біля міста Часів Яр, однак ситуація продовжує залишатись напруженою. Заступник командира стрілецького батальйону 24 ОМБр “Бодя” розповів у інтерв’ю LVIV.MEDIA про ситуацію у Часовому Яру.

Повну версію інтерв’ю дивіться на youtube каналі LVIV.MEDIA

За словами заступника комбата 24 бригади, росіяни перестали активно штурмувати місто протягом останнього тижня. “Інтенсивність штурмів зменшилася, але, щоб сказати, що вони зупинилися і перейшли в глуху оборону, то такого немає. Смуга величезна і багато їх гуляє. Шукають слабку ділянку фронту, де б можна було продавитись, просочитись. І якщо вже там пробігли п'ять їхніх людей, то вони вже туди будуть заганяти роти, батальйони, і все, що є, з метою подальшого оточення … Там, де стоїть наш батальйон все стабільно, напружено, але контрольовано” — розповів “Бодя”.

Водночас заступник комбата зазначив, що російські війська намагаються просуватись за будь-яку ціну:“В них задача пройти вперед, скільки їх там не ляже. Вони задавлюють нас масою”.

Окупанти мають краще озброєння в порівнянні з Бахмутом

Порівнюючи з бойовими діями під Бахмутом, “Бодя” розповів, що зараз в Часовому Яру окупанти використовують fpv-дрони, тоді як в Бахмуті у них їх не було. Також росіяни тепер мають дрони зі скидами, які “кидають гранату тобі на голову” і тепловізійні коптери: “Ми вночі могли собі спокійно рухатися: всі переміщення наші, логістика, евакуація і тому подібне здійснювалося в основному вночі. Зараз у нас ніч і день, це, скажімо, одна і та сама пора — немає різниці, тобі рухатися не здають ні так ні так”.

“Бодя” зазначив, що в Часовому Яру залишились місцеві мешканці, однак більшість з них прихильники “руского міра”: “В них логіка така: якщо би вас не було, то тут б ніхто не стріляв, тут б все було нормально. Вони не розуміють цього”.

Заступник комбата наголошує, що наразі озброєння в бригаді не вистачає. Тому бійці відкрили збір на fpv-дрони для 24 ОМБр. Задонатити на банку можна за посиланням. Ціль — 800 тис. грн.

Нагадаємо, росіяни прагнули захопити Часів Яр до 9 травня, попри це бої за місто тривають досі.