• Головна
  • Новини Львова
  • Один квадратний метр гуртожитку Львівської політехніки здали в оренду за 10 тис. грн

Один квадратний метр гуртожитку Львівської політехніки здали в оренду за 10 тис. грн

Початкова ціна оренди частини приміщення цокольного поверху гуртожитку була всього 1 грн

Фонд держмайна здав в оренду один квадратний метр у гуртожитку Львівської політехніки за 10 тис. грн в місяць. Стартова ціна частини цокольного приміщення була всього 1 грн, про це йдеться на сторінці аукціону на сайті Prozorro.Sale.

На орендованому квадратному метрі розмістять кавовий апарат

Один квадратний метр цокольного приміщення в гуртожитку №8 Львівської політехніки, що на вулиці Сахарова, 23, виставили на аукціон, аби передати в оренду під кавовий апарат. Фонд держмайна запропонував орендувати частину приміщення за 1 грн в місяць (без ПДВ). Однак, впродовж аукціону учасники підняли ціну в десять тисяч разів.

За право орендувати квадратний метр гуртожитку позмагалися четверо охочих. Їхні імена приховані, проте ще на етапі початкових ставок один з учасників запропонував 6 тис. грн. Під кінець аукціону ціна лота зросла до 9 999 грн. Квадратний метр переможець аукціону орендуватиме протягом п’яти років.

Фото: Prozorro.Sale

До слова, вартість проживання у гуртожитку №8 Львівської політехніки станом на 2022 становила 800 грн на місяць. Для студентів заочної форми навчання, абітурієнтів — 90 грн з особи за добу.

Нагадаємо, у березні цього року у Львові пропонували взяти в оренду, також під кавовий апарат, 1,5 кв. м навчального корпусу Львівської політехніки зі стартовою ціною 1,5 грн в місяць. Під час торгів вартість оренди зросла до 13,5 тис. грн.