• Головна
  • Новини Львова
  • Цьогоріч Львівська міськрада витратила понад 50 млн грн на повернення кредиту трирічної давнини

Цьогоріч Львівська міськрада витратила понад 50 млн грн на повернення кредиту трирічної давнини

Кредит на 220 млн грн Львівська міська рада брала на боротьбу з економічними наслідками пандемії

У понеділок, 29 липня, міський голова Львова видав розпорядження перерахувати 16,9 млн грн з міського бюджету Укргазбанку. Це черговий транш на погашення кредиту, який міськрада взяла ще три роки тому. У 2024 році на погашення позики вже витратили близько 50 млн грн. Розпорядження Андрія Садового оприлюднили на офіційному сайті Львівської міської ради.

Кредит на 220 млн грн в Укргазбанку Львівська міська рада взяла у червні 2021 року. Тоді ж місто взяло ще одну позику — в Укрексімбанку на 170 млн грн. Тоді у мерії заявили, що ці 390 млн грн необхідні Львову, щоб впоратися з економічними наслідками пандемії COVID-19. У 2024 році лише на повернення позики від Укргазбанку витратили близько 50,76 млн грн — ще два платежі по 16,9 млн були у квітні та січні.

Нагадаємо, наприкінці липня депутати Львівської міської ради погодили ще три кредити на загальну суму у майже 70 млн грн, які повертатимуть коштом міського бюджету. Зокрема 9 млн грн позичить "Львівспецкомунтранс" — за них комунальне підприємство планує придбати два нових сміттєвози та енергозберігаюче обладнання. Ще 9,8 млн грн місто візьме у Європейського інвестиційного банку на реконструкцію вулиць Мазепи та Грінченка. Третій кредит, який погодили депутати міськради — це 60 млн грн для КП “Муніципальна обрядова служба" на будівництво крематорію.