Підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон привезуть до Львова на слідчі дії

У помешканні підозрюваного тривають обшуки

Юнакові, якого 25 липня затримали у Дніпрі за підозрою у вбивстві мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон, обиратимуть запобіжний захід. Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

18-річного хлопця затримали у його помешканні. Встановити його особу вдалося завдяки фото зі смарткамер відеоспостереження. У прокуратурі повідомили, що під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові.

Речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець у коментарі "Українській правді" розповіла, що частина слідчих дій проходитиме у Львові, куди привезуть підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. "Наразі у місті Дніпро завершуються процесуальні дії, повʼязані із затриманням ймовірного нападника. За місцем його проживання тривають обшуки. Після цього затриманий буде доставлений у Львів для проведення подальших слідчих дій", — повідомила Надія Максимець.

Ще встановлюються всі обставини злочину. У прокуратурі обіцяють інформуватиме про процесуальні рішення.

Нагадаємо, вбивство Ірини Фаріон сталося ввечері 19 липня. Невідомий вистрілив у мовознавицю, коли вона перебувала біля свого будинку на вулиці Масарика у Львові. Зловмисник вистрілив жінці в голову, її у критичному стані госпіталізували до Першого ТМО Львова. Близько 23:30 у п’ятницю, 19 липня, стало відомо, що, попри зусилля медиків, Ірина Фаріон померла.

Правоохоронці відкрили кримінальну справу про замах на вбивство, яку після смерті Ірини Фаріон перекваліфікували у навмисне вбивство. Наразі вони розшукують злочинця. 25 липня правоохоронці повідомили, що перевіряють інформацію про можливу причетність російського неонацистського руху до вбивства колишньої народної депутатки України Ірини Фаріон.