У Львові підняли Олімпійський прапор

В олімпіаді в Парижі візьмуть участь 10 спортсменів із Львівщини

24 липня на Львівщині відбулась церемонія підняття Прапору України та Олімпійського Прапору. Їх підняли у сквері перед Львівською обласною військовою адміністрацією з нагоди відкриття Ігор XXXIII Олімпіади-2024 в Парижі, повідомили у Львівській ОВА. А також з нагоди 100-ліття з моменту здобуття першої “львівської” олімпійської медалі.

“Сьогодні відзначають унікальну дату в історії олімпійського спорту України та Львівщини. Минає 100 років з моменту здобуття першої “львівської” олімпійської медалі. Її отримав львів’янин Адам Крулікевич у кінному спорті на Олімпіаді 1924 року в Парижі, виступаючи за збірну Польщі. Ця медаль була першою польською олімпійською медаллю в індивідуальних змаганнях”, — йдеться у повідомленні.

У Львові підняли Олімпійський прапор
У Львові підняли Олімпійський прапор
У Львові підняли Олімпійський прапор
У Львові підняли Олімпійський прапор
У Львові підняли Олімпійський прапор
У Львові підняли Олімпійський прапор
У Львові підняли Олімпійський прапор

Також провели святкову Академію, присвячену 130-річчю утворення МОК та 100-річчю здобуття спортсменом Львова першої олімпійської медалі. Зокрема, відбулось спеціальне погашення тематичного конверта та авторської поштової марки, зустрічі із членами родини Адама Крулікевича з Польщі - онуком, польським актором, драматургом, членом Європейської кіноакадемії Цезарієм Гарасимовичем та онукою засновника Олімпійського руху, барона П’єра де Кубертена, Діаною де Навасель де Кубертен з Франції. 

У заході взяли участь керівництво НОК України та Федерації кінного спорту України і Львівської обласної федерації кінного спорту, Генеральна консулка Республіки Польща у місті Львові, управління молоді і спорту Львівської ОВА, представники влади, депутатського корпусу, почесних консульств Львова, ветерани олімпійського руху, юні спортсмени, широкий загал, йдеться у повідомленні Львівської ОВА,

“Сьогодні, в умовах війни, ми не лише захищаємо, але й представляємо нашу країну на всіх рівнях. Я бажаю, щоб на Олімпіаді в Парижі українські спортсмени вкотре довели, що наша нація — неймовірно талановита. Нехай український прапор піднімається в Парижі якомога частіше”, – зазначив заступник голови ОВА Іван Собко.

Львівщину на Іграх - 2024 в Парижі представлять:

  • Оксана Лівач (вільна боротьба);
  • Юлія Бірюкова (велосипедний спорт);
  • Аліна Мельник (гімнастика художня);
  • Владислав Лавський і Мар'яна Шостак (легка атлетика);
  • Вероніка Марченко (стрільба з лука);
  • Павло Коростильов (стрільба кульова);
  • Данило Сікан, Олексій Сич та Олег Федор (усі - футбол).

Також резервною відправиться у Париж титулована борчиня Юлія Ткач.

Нагадаємо, раніше зі складу збірної команди України вилучили львівського борця Юрія Ідзінського та борчиню Манолу Скобельську.