Львівські депутати збільшили штат міськради на 130 нових посад

Найбільше нових працівників буде у соцзахисті, районних адміністраціях та службі паркування

У вівторок, 23 липня, депутати Львівської міської ради на сесії прийняли рішення про збільшення штату працівників мерії. Загалом додали 130 посад. Рішення підтримали 45 депутатів

Мер Львова Андрій Садовий пояснив потребу такого кроку зростанням навантаження на міські служби. Він запропонував додати ставки в управління соціального захисту для роботи з сім'ями, які потребують опіки. Також мають створити нові посади у районних адміністраціях міста та в управлінні ветеранів. Крім того, повинні були створити 47 нових посад інспекторів з паркування. Це рішення раніше погодила комісія транспорту, зв'язку та міської мобільності. Однак, як уточнив у коментарі LVIV.MEDIA голова комісії Ігор Зінкевич, на сьогоднішньому засіданні, 23 липня, депутати погодили додаткові лише 30 посад інспекторів з паркування.

Посади, які додали до штату міськради

  • 50 посад в управління соціального захисту
  • 40 посад у районних адміністраціях
  • 10 посад в управління ветеранів
  • 30 посад інспекторів з паркування

Розподіл нових посад по районах Львова виглядає наступним чином: Галицька та Франківська адміністрації отримають по 5 нових посад, Личаківська, Сихівська та Залізнична — по 7, Шевченківська — 9.

Премії заступникам і радникам мера Львова обмежили

Голова бюджетної комісії Наталія Шелестак запропонувала обмежити преміювання керівного складу мерії, зокрема заступників та радників мера, керівників департаментів та управлінь, а також їх заступників у межах 200% від окладу. Це пов'язано з тим, що відкриття нових вакансій може перевищити рамки бюджетного фонду. Однак мер Львова висловив занепокоєння, що таке обмеження завадить міській владі залучати кваліфікованих фахівців. Він запропонував повернутися до цього питання у вересні. Натомість Садовий погодився ввести обмеження преміювання лише для своїх заступників та радників.

“Якщо ми зараз беремо людину на роботу по контракту, то враховуючи обмеження, які ви озвучили, ми фахових людей знайти не зможемо. Я пропоную, щоб ми у вересні повернулись до того питання делікатно розглянувши всі нюанси. Щоб ми просто не робили проблем для працівників міськради, які мають бажання працювати в органах місцевого самоврядування”, — пояснив Андрій Садовий.

Нагадаємо, на початку червня у Львівській міській раді скоротили ще 218 посад. Це вже третє скорочення у мерії з початку повномасштабного вторгнення. Загалом з початку року у міськраді оптимізували майже 400 посад, З 1 червня цього року у штаті мерії була 1471 посада.