Тисячі львів’ян прийшли попрощатися з Іриною Фаріон

Мовознавицю поховали на Личаківському кладовищі неподалік могили Володимира Івасюка

У понеділок, 22 липня, у Львові відбувся похорон мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон. Попрощатися з нею прийшли тисячі мешканців міста. Ірину Фаріон поховали на Личаківському кладовищі, неподалік могили Володимира Івасюка.

Чин похорону розпочався о 14:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Попрощатися з Іриною Фаріон прийшли тисячі людей — учні, друзі та рідні, представники влади та всі, кому вона була небайдужа.

Фото з похорону Ірини Фаріон
Фото з похорону Ірини Фаріон
Фото з похорону Ірини Фаріон
Фото з похорону Ірини Фаріон

Після чину поминальної панахиди похоронна процесія вирушила на площу Ринок, а звідти вулицею Пекарською на Личаківське кладовище. На час руху колони, у цій частині Львова перекрили рух транспорту, зокрема й громадського. Поховали Ірину Фаріон на центральній алеї поля № 22, неподалік могили Володимира Івасюка.

“Вона безмежно любила Україну, віддано захищала її мову, культуру та звичаї, навчала й надихала мільйони українців. Щирі співчуття рідним, близьким та всім, хто любив і поважав її. Це непоправна втрата для Львова та всієї України. Впевнений, що вбивця буде знайдений і покараний”, — написав начальник Львівської ОВА Максим Козицький у своєму Telegram-каналі

Вбивство Ірини Фаріон

Нагадаємо, ввечері 19 липня у Львові на вулиці Масарика невідомий вистрілив в Ірину Фаріон. Її в критичному стані госпіталізували, попри зусилля медиків, згодом вона померла у лікарні. Правоохоронці відкрили кримінальну справу про замах на вбивство, яку після смерті Ірини Фаріон перекваліфікували в умисне вбивство.

Наразі злочинця, який вбив громадську діячку, розшукують. Попри те, що більшість камер у районі, де стався злочин, не працювали через відключення світла, працівники поліції та СБУ досліджують усі записи, на яких міг з’явитися вбивця.

Напередодні, у неділю, 21 липня, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла пройшла панахида за Іриною Фаріон.