До місця вбивства Ірини Фаріон львівʼяни несуть квіти та лампадки

Таким чином мешканці Львова висловлюють співчуття

Від ранку суботи, 20 липня, львівʼяни несуть квіти та лампадки до місця де нападник стріляв в Ірину Фаріон. Таким чином львів'яни висловлюють співчуття мовознавиці, повідомило Суспільне Львів.

Фото: Суспільне Львів

Прощання з Іриною Фаріон відбудеться 21 липня

Парастас за мовознавицею та громадською діячкою Іриною Фаріон пройде в неділю, 21 липня, в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові. Натомість чин похорону відбудеться в понеділок. Поховають мовознавицю на Личаківському кладовищі.

Нагадаємо, вбивство Ірини Фаріон сталося ввечері 19 липня. Невідомий вистрілив у мовознавицю, коли вона перебувала біля свого будинку на вулиці Масарика у Львові. Зловмисник вистрілив жінці в голову, її у критичному стані госпіталізували до Першого ТМО Львова. Близько 23:30 у п’ятницю, 19 липня, стало відомо, що, попри зусилля медиків, Ірина Фаріон померла.

Правоохоронці відкрили кримінальну справу про замах на вбивство, яку після смерті Ірини Фаріон перекваліфікували у навмисне вбивство. Наразі вони розшукують злочинця. Попри те, що більшість камер у районі, де стався злочин, не працювали через відключення світла, працівники поліції та СБУ досліджують усі записи, на яких міг з’явитися вбивця.