У неділю у Львові відбудеться прощання з Іриною Фаріон

Попрощатися з загиблою можна буде в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла

Парастас за мовознавицею та громадською діячкою Іриною Фаріон пройде в неділю, 21 липня, в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові. Натомість чин похорону відбудеться в понеділок. Поховають мовознавицю на Личаківському кладовищі, повідомила донька Ірини Фаріон Софія Семчишин у суботу, 20 липня.

Ірину Фаріон поховають неподалік могили Володимира Івасюка

Парастас у Гарнізонному храмі, що на вулиці Театральній, 11, розпочнеться о 19:00 у неділю, 21 липня. Охочі попрощатися з Іриною Фаріон можуть відвідати храм до 22:00. Натомість у понеділок, 22 липня, о 14:00 в тому ж храмі розпочнеться чин похорону. Мовознавицю Ірину Фаріон поховають на центральній алеї Личаківського кладовища, неподалік могили Володимира Івасюка.

“Сумуємо невимовно. Ти для нас — наше життя… Ми будемо робити все, щоб втілити Твою ідею у життя і щоб Ти побачила Україну Твої мрії: українську, сильну, наступальну, Україну-переможця!”, — написала Софія Семчишин.

Деталі вбивства Ірини Фаріон

Нагадаємо, вбивство Ірини Фаріон сталося ввечері 19 липня. Невідомий вистрілив у мовознавицю, коли вона перебувала біля свого будинку на вулиці Масарика у Львові. За словами журналістів “Української правди”, тоді Ірина Фаріон чекала на таксі, щоб поїхати відвідати доньку.

Зловмисник вистрілив жінці в голову, її у критичному стані госпіталізували до Першого ТМО Львова. Близько 23:30 у п’ятницю, 19 липня, стало відомо, що, попри зусилля медиків, Ірина Фаріон померла.

Правоохоронці відкрили кримінальну справу про замах на вбивство, яку після смерті Ірини Фаріон перекваліфікували у навмисне вбивство. Наразі вони розшукують злочинця. Попри те, що більшість камер у районі, де стався злочин, не працювали через відключення світла, працівники поліції та СБУ досліджують усі записи, на яких міг з’явитися вбивця.