У Львові посилять контроль за паркуванням: у ЛМР наберуть ще 30 інспекторів

У Львівській міській раді збільшать штат для контролю за паркуванням

У Львівській міській раді розглянуть запровадження додаткових 30 нових посад інспекторів з паркування. Відповідний проєкт ухвали оприлюднили 21 червня на офіційному порталі міської ради Львова.

Раніше планувалося, що з 1 червня цього року у мерії працюватиме 1471 особа. Для цього на початку літа скоротили ще 218 посад. Тепер Департамент міської мобільності пропонує встановити загальну кількість працівників — 1501 особи, пояснюючи це потребою збільшити кількість інспекторів з паркування.

Як вказано у пояснювальній записці до проєкту ухвали, це рішення пов'язане з новим законом про реформування сфери паркування в Україні. Відтак департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури звернувся до міського голови Львова з проханням врахувати збільшення кількості працівників при затвердженні нового штатного розпису.

Інспектори будуть слідкувати за дотриманням правил паркування та зупинок транспорту в місті, штрафувати порушників, а також контролювати оплату послуг паркування.

Нагадаємо, у Львові зроблять платним паркування ще на 7 вулицях. Крім цього, на частині вулиці Куліша хочуть облаштувати місця для паркування.