Німецький Франкфурт офіційно став містом-побратимом Львова

Міський голова Львова Андрій Садовий підписав угоду з мером німецького міста Франкфурт. Це вже 24 місто, яке стало побратимом Львова

Німецьке місто Франкфурт-на-Майні, фінансова столиця Німеччини, офіційно стало побратимом Львова. Угоду підписали мер Львова Андрій Садовий та мер Франкфурта Майк Йозеф у вівторок, 14 травня.

Франкфурт став 24 містом-побратимом Львова

Франкфурт став 24 містом-побратимом та, зокрема, третім німецьким муніципалітетом, який має партнерські відносини з Львовом. “Треба мати велику відвагу та беззаперечну впевненість, щоб починати нові партнерства з країною, що перебуває у війні. Це не просто фіксація моменту, а дуже чіткий знак віри та залученості у нашу спільну перемогу”, — йдеться у повідомленні Львівської міськради.

Фото: Андрій Садовий

У міськраді зазначають, що у Франкфурті знаходяться головний офіс Національного банку та головний офіс Європейського Центрального банку.

“Відтак, окрім підписання угоди про партнерство з містом, мер Львова провів зустрічі з банкірами, в тому числі з банком KfW, які свого часу надали грант у 6 мільйонів євро на будівництво трамвая на Сихів”, — йдеться у повідомленні.

А загалом містами-побратимами Львова станом на зараз є: Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рочдейл, Жешув, Тбілісі, Фрайбург, Канни, Вюрцбург, Орхус, Пула-Пола, Рейкʼявік, Катовіце, Грац, Мехелен та Франкфурт.

Нагадаємо, нещодавно Львів підписав угоду про побратимство з бельгійським містом Мехеленом. Крім того, минулого року у Львова з’явилось місто-побратим у Данії.