Викрили львів’янина, який допомагав ухилянтам виїжджати за кордон

Підозрюваний вносив дані військовозобов’язаних до бази тих, хто може перетинати кордон

На Львівщині правоохоронці перекрили канал незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон. Та викрили львів’янина, який допомагав ухилянтам потрапляти у списки тих, кому дозволено перетинати межу держави. Про це 29 березня повідомили у поліції Львівської області.

29-річний львів’янин організовував для чоловіків призовного віку незаконний перетин кордону, Він незаконно вносив дані військовозобов’язаних чоловіків до однієї з інформаційних систем. А це давало їм право виїхати за межі України в умовах воєнного стану.

Що виявили під час обшуку у підозрюваного

Під час обшуку у житлі львів’янина виявили та вилучили комп’ютери та інші речові докази, які підтверджують його причетність до злочину. Слідчі повідомили чоловіку про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Санкція статті передбачає ув’язнення до семи років. У поліції не називають суми, які чоловік брав за свої послуги.

Нагадаємо, 41-річний мешканець Жовківщини переправляв ухилянтів за кордон. До того, як організувати незаконне переправлення, чоловік займався шахрайством — продавав неіснуючу сільськогосподарську техніку.