• Головна
  • Новини Львова
  • Дев’ятеро дітей, які осиротіли внаслідок російських обстрілів Львова, отримають по 30 тис. грн

Дев’ятеро дітей, які осиротіли внаслідок російських обстрілів Львова, отримають по 30 тис. грн

Виконавчий комітет визначився з переліком перших дітей, яким виплатять ці кошти

Дев’ятеро дітей, батьки яких загинули від російських ракетних ударів по Львову, отримають від міста 30 тисяч гривень допомоги. Виконком склав відповідний список, повідомила 27 лютого пресслужба ЛМР.

Програму допомоги таким дітям місто прийняло у грудні 2023 року. Йдеться про щорічну адресну допомогу на кожну дитину до досягнення нею повноліття. Однак виплати за цією програмою у Львові досі не проводили. У міському управлінні соціального захисту розповіли, що зараз у Львівській громаді є дев’ять маленьких мешканців, батьки яких загинули внаслідок ракетних ударів. Для щорічної адресної допомоги цим дітям витратять 270 тисяч гривень.

«Ця адресна допомога призначається з 2024 року по рік досягнення дитиною 18-річного віку. Виконавчий комітет затвердив список дітей, які отримають цю щорічну адресну допомогу. Виплачувати кошти буде наше управління за рахунок коштів, передбачених у бюджеті Львівської міської територіальної громади», – пояснив в. о. керівника управління соціального захисту Львівської міської ради Олексій Неділя.