Кількість безготівкових оплат в громадському транспорті Львова зросла вдвічі

Від готівки відмовились трохи більше третини пасажирів

Минулого тижня 36,1% пасажирів, які користувались громадським транспортом Львова, скористались безготівковою формою оплати. Це удвічі більше, ніж у перший тиждень запровадження електронного квитка у Львові: з 11 по 18 грудня ЛеоКарт чи банківські картки використовували 16,3% пасажирів. Про це у четвер, 04 січня повідомила Львівська міська рада з посиланням на дані ЛКП “Львівавтодор”.

 Директор міського департаменту мобільності Олег Забарило вважає цю динаміку позитивною:”Львів'янам зручно і найвигідніше оплачувати за проїзд саме карткою ЛеоКарт, адже тоді проїзд в автобусі, трамваї чи тролейбусі коштує найдешевше”.

Також, за інформацією ЛКП “Львівавтодор”, з 11 по 31 грудня контролери виписали 731 штраф. Штрафні квитки вартістю 300 гривень отримали безквиткові пасажири, пасажири з незавалідованими загальними та студентськими ЛеоКарт, а також люди з посвідченнями, які не дають права на пільговий проїзд та пасажири, які не оплатили перевезення багажу.

Нагадаємо, з 11 грудня минулого року у всьому громадському транспорті Львова запровадили безготівкову форму оплати за проїзд. Одночасно з цим міська влада змінила вартість проїзду залежно від способу оплати: 13 гривень за поїздку оплачену ЛеоКартом, 15 грн – банківською карткою, 20 грн — готівкою. До 11 грудня у міських автобусах можна було розрахуватись лише готівкою. Поїздка коштувала 15 гривень. Проїзд у міському електротранспорті коштував 10 гривень при оплаті готівкою та 8,5 грн – при оплаті через Приват-24 або EasyPay. Уже наступного дня після запровадження система безготівкової оплати проїзду перестала працювати внаслідок хакерської атаки на мережу “Київстар”. Остаточно безготівкову оплату відновили 21 грудня.