Куди піти у Львові 24-25 грудня: афіша подій

Вертеп та відкриття Музею науки

До Львова приходять Різдво та Новий рік. І місто одягається у святкові шати. Вже сяє ялинка біля Оперного. І щодня з’являється все більше подій, які нагадують про наближення свят. LVIV.MEDIA, як завжди, підібрало для вас декілька з них, щоб ваші вихідні були святковими.

Вертеп від Харківського театру ляльок

Різдвяне дійство, створене харківськими лялькарями на резиденції у Львівському театрі ляльок за участі творчих команд з обох міст.

Організатори кажуть, що вистава пропонує авторське художнє прочитання класичного вертепу. Це експериментальна постановка, яка використовує мінімум слів, лише канонічні біблійні тексти та колядки. Немає звичної історії є ритуальне дійство, яке повертає нас до прадавнього сюжету про народження і смерть, надає сили та віри в неминучу перемогу Добра і Світла.

«Тема Різдва використана для осмислення тих подій, які зараз відбуваються у розірваних війною регіонах України. У пораненій війною країні Христос народжується постійно, тут і зараз. Історія боротьби Добра і Зла прямо поєднується із реальними поточними історичними подіями та об’єднує всю Україну», — зазначають творці вистави.

Театр тут повертається до своїх ритуально-магічних витоків і намагається говорити з глядачами мовою міфів та образів.

Ціна квитків 150-200 гривень.

Більше про подію дізнайтеся тут.

Майстер-клас «Історія різдвяної листівки»

Дітей молодшого шкільного віку (6–11 років) запрошують у Дзеркальну залу Палацу Потоцьких на лекцію з майстер-класом «Історія різдвяної листівки», під час якої вони дізнаються про історію появи листівок, їх види та особливості декорування й зможуть власноруч створити неповторну різдвяну поштівку.

«Не так давно обов'язковим атрибутом свят була вітальна листівка. Зроблені власноруч або ж на замовлення у друкарні листівки містили вітальні повідомлення й вважалися проявом уваги до найрідніших», — зазначають організатори свята.

Вартість лекції з майстер-класом за ціною вхідного квитка: для дітей 20 гривень.

Вартість сімейних квитків:

  • 1 дорослий + 1 або 2 дитини: 100 грн;
  • 2 дорослих + 1 або 2 дитини: 180 гривень.

Більше дізнайтеся тут.

Відкриття Музею науки

Музей науки у Львові — це інтерактивний простір, який допомагає пізнати світ, в якому ми живемо, фізичні явища, наукові відкриття та людину завдяки дослідам та взаємодії.

Експозиція Музею науки складається із чотирьох блоків: «Наука», «Вода та повітря», «Світло» та «Людина». Кожен блок розкриває окрему тему нашого життя, допомагає збагнути складні речі та поглянути на них під новим кутом.

Музей науки — це місце, яке змінює класичне уявлення про науку та доводить, що процес пізнання може бути веселим, динамічним та цікавим як для дітей, так і для дорослих.

Більше дізнайтеся тут.

«Різдвяна Яна»: акустичний концерт Віктора Павліка

«Шикидим», «Ні обіцянок, ні пробачень», «Ти подобаєшся мені», «Яна», «Афіни, Київ і Стамбул», «Тарам там нема з ким» та інші хіти лунатимуть у виконанні Віктора Павліка.

Віктор Павлік

Усіх запрошують у CHILLY Food&Bar на акустичний концерт Віктора Павліка — «Різдвяна Яна».

Ціна квитка 1000 грн (у вартість входять закуски та напої для однієї особи).

Більше читайте тут.

«Антитіла» — міленіальний концерт

Гурт вперше наживо зіграє новий альбом MLNL, який вийшов у світ в перші дні війни, і який «Антитіла» так і не змогли повноцінно презентувати.

Окрім цього, з 12 до 25 грудня у Львові, в приміщенні !FESTrepublic, вперше буде відкрито для загалу музей гурту «Антитіла».

гурт «Антитіла»

Музей, який ретельно збирався 14 років творчої діяльності та життя гурту. Відвідування музею безкоштовне. Частину предметів можна буде придбати, в тому числі ті, які музиканти привезли з передової, щоб фінансово підтримати волонтерські проєкти Благодійного фонду «Антитіла».

Більше про концерт читайте тут.

Концерт Оксани Білозір

Великий родинний різдвяний концерт народної артистки України Оксани Білозір. Це вже не просто щорічна зустріч, для багатьох львів'ян це сімейна традиція.

Оксана Білозір

Не обійдеться і без зіркових гостей, зазначають організатори концерту.

Більше про концерт тут.