У Львові пройшла традиційна хода звіздарів: фоторепортаж

Львів'яни та гості міста могли побачити близько 80 різноманітних різдвяних зірок

У Львові відбувся фестиваль "Спалах різдвяної звізди" та пройшла традиційна хода звіздарів.

Фото: Микита Печеник, Lviv.Media

Цього року львів'яни та гості міста мали змогу побачити близько 80 різноманітних різдвяних зірок.

Серед учасників ходи були представники Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького, учні шкіл, які брали участь у майстеркласах з виготовлення зірок,  вихованці Родинного дому "Покрова", учасники товариства "Кіш", а також звіздарі з міста Соснівка, що на Львівщині.

Деякі учасники приходять на ходу щороку від самого початку фестивалю у 2008 році.

"Я долучилася ще до найпершого майстеркласу з виготовлення різдвяних звізд і кожного року беру участь у ході. Також майже щороку створюю нові зірки. Цього разу я з зіркою, яка представляє українську вишивку", — розповіла Lviv.Media учасниця ходи Оксана Добуш. 

Фото: Микита Печеник, Lviv.Media

Пройшла хода від площі Музейної аж до Львівського Національного Академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. На площі Ринок біля різдвяної шопки звіздарі навіть встигли заколядувати з мером Андрієм Садовим. Він пригостив колядників пампухами та іншими солодощами.

"Найголовніше, що цього року ми створили 6 великих звізд за зразками майстра Володимира Шагала", — розповіла Lviv.Media завідувачка культурологічного відділу та організаторка фестивалю різдвяних звізд Надія Дзвоник.

Фото: Микита Печеник, Lviv.Media

До речі, саме зірки цього майстра поклали початок щорічній ході звіздарів у Львові, адже знайшовши його незвичну різку у фондах Шевченківського гаю Надія Дзвоник вирішила започаткувати фестиваль різдвяних звізд.

Фото: Микита Печеник, Lviv.Media

Цього року відтворити зірки за ескізами Володимира Шагала вдалося, бо нещодавно син майстра — Ігор Шагало презентував музею ескізи звізд, які батько не встиг втілити у життя.